ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЕС има план да купува руски газ, без да нарушава режима на санкции

16.05.2022

ЕС възнамерява да предложи на вносителите на газ механизъм за закупуване на руско синьо гориво, без да нарушава режима на санкциите, „ефективно удовлетворявайки“ руското търсене за плащане в рубли, съобщава Bloomberg.

Според агенцията Европейската комисия ще поиска от компаниите да декларират, че при плащане в евро или долари по съществуващи договори считат задълженията си за изпълнени.

На закрито заседание ръководството на ЕС информира националните правителства, че няма да попречи на компаниите да откриват сметки в Газпромбанк и им позволи да купуват газ в съответствие със санкциите.

„Друг ключов момент е, че след като европейските компании извършат плащане в евро или долари и декларират изпълнение на задълженията си, не трябва да се изискват допълнителни действия от руската страна по отношение на плащането“, съобщава Bloomberg.

Източник: http://energo-news.ru/archives/167877

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари