ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Новото правителство на Южна Корея ще „развива разумно“ ядрените технологии

13.05.2022

Новият президент на Южна Корея Yoon Seok-youl се закле във вторник. Той обеща да отмени политиките на напускащия президент Муун Джи за постепенния отказ на ядрената енергетика, който беше въведен през 2017 г. и след инцидента в атомната електроцентрала Фукушима-1 в Япония през 2011 г.

„Ще търся мерки за разумно използване на ядрената енергия, която е основното средство за гарантиране на енергийна сигурност и въглероден неутралност, и за повишаване на конкурентоспособността на този индустриален сектор, за да подкрепя активно неговия глобален износ“, каза Yoon Seok-youl в встъпителните му бележки по време на изслушването, според новинарска агенция Yonhap.

 

 

Понастоящем излизат предположения, че новото правителство ще възобнови изграждането на трети и четвърти енергоблок на АЕЦ „Sin Khalal“, ще продължи експлоатацията на съществуващите ядрени реактори за по-дълго време и ще запази дела на ядрената енергетика в страната на около 30%.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2022/05/11/124565

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари