ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Мениджър за един ден”, ден на млади мениджъри в АЕЦ „Козлодуй“

11.05.2022

На 10 май ръководните позиции в АЕЦ „Козлодуй” бяха поверени на 10 ученици по време на 20-то издание на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

 

С включването си в проявата, чието мото през 2022 г. е „Силата на един екип”, младите хора се убедиха, че зад успехите на най-голямата електропроизводствена компания на България стои отличната координация на добре сработения колектив от висококвалифицирани и мотивирани експерти.

В ролята на мениджъри в атомната електроцентрала за един ден бяха ученици от Професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов” (гр. Козлодуй) и възпитаници на козлодуйското средно училище „Христо Ботев”.
Те споделиха отговорностите и напрегнатия ритъм в ежедневието на ръководителите на атомната централа, видяха динамиката в работата на индустриално предприятие от такъв мащаб, придобиха нови знания и умения. В работния им график бяха включени конкретни дейности, специфични за съответните позиции, както и тренинг за развитие на мениджърски умения.
Гимназистите имаха възможност да се запознаят със стипендиантската и стажантската програма на АЕЦ „Козлодуй”, чиято цел е да осигури подкрепа за ученици и студенти в пътя им към кариера в ядрената енергетика.
Те посетиха и важни обекти на площадката – командната и машинната зала на 6 блок и Откритата разпределителна уредба.

В края на деня младежите си тръгнаха със специални сертификати за своето участие в инициативата „Мениджър за един ден”, заредени с много положителни емоции и с вдъхновението от нагледния пример за професионална реализация и успешно кариерно развитие в атомната централа.

 

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари