ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай чупи рекорда за производство на въглища и газ на фона на покачващите се цени на енергоресурсите

20.04.2022

Китай увеличи производството на въглища и газ до рекордно ниво през март 2022 г. Стана известно, че правителството се е обърнало към местните производители, за да избегне проблеми с доставките на фона на рязкото покачване на световните цени заради руската инвазия в Украйна.

 

По данни на статистическото бюро добивът на въглища се е увеличил с 15% до 396 милиона тона, а природният газ – с 6,3% до 19,7 милиарда кубически метра.
Производството на петрол се е увеличило с 3,9% до 17,71 милиона тона – най-високият обем от декември 2015 г., въпреки факта, че производството на петрол е намаляло поради новото огнище на COVID-19.

Вирусът намали производството на стомана. Производството на алуминий обаче се увеличи, след като топилните предприятия възобновиха дейността си и пуснаха нови заводи на фона на покачващите се цени поради войната в Украйна.

Китай направи всичко възможно, за да увеличи производството на въглища, след като недостигът на енергия удари икономиката миналата есен, но усилията за увеличаване на добива може да са достигнали своя предел, каза висш служител на индустрията миналата седмица.
Той предупреди, че дори при допълнителни доставки на въглища, недостигът на електроенергия в ключови индустриални региони е неизбежен.

Данните показват, че икономическият растеж на Китай се е ускорил през първото тримесечие, въпреки че все още не е известно как се разпространява COVID-19.

Източник: https://elektrovesti.net/80095_kitay-be-rekord-z-vidobutku-vugillya-ta-gazu-na-foni-zrostannya-tsin-na-energoresursi?preview=1

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари