ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – АЕЦ „Тянван“ ще доставя пара на нефтохимически завод

28.02.2022

В Китай стартира проект за организиране на доставката на пара от атомната електроцентрала „Tianwan“ до нефтохимическия завод, разположен в относителна близост, съобщава корпорацията CNNC.

 

Това е първият проект от този тип в Китай.

Работата ще се извършва съвместно от Jiangsu Nuclear Power Company (част от CNNC) и компанията „Lianyungang Petrochemical Industry Base“.

Предполага се, че парата, произведена от трети и четвърти блок на АЕЦ Тянван с реактори ВВЕР-1000, ще бъде доставяна в завода за промишлени нужди.

Паропроводът от гентралата до завода ще бъде надземен.
Очаква се загубата на температура да бъде по-малко от 2°C, а спадът на налягането да бъде по-малък от 0,03 Mpa на километър.

Пускането на проекта в експлоатация е предвидено за края на 2023 г. След въвеждане в експлоатация АЕЦ ще захранва нефтохимическия завод с 4,8 милиона тона пара годишно, което ще намали потреблението на въглища с 400 000 тона годишно.

Източник: http://atominfo.ru/newsz04/a0680.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари