ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран – Ядрените преговори са „стигнали до чувствителна и важна точка“

26.02.2022

Преговорите във Виена за възобновяване на ядрената сделка между Иран и световните сили достигнаха чувствителна точка и западните страни трябва да бъдат реалисти по отношение на решаването на оставащите въпроси, каза иранският външен министър Хосеин Амир Абдолахян, предаде на 23 февруари Reuters.

 

 

 

 

„Ядрените преговори във Виена достигат до чувствителна и важна точка“, каза министър Хосеин Амир Абдолахян на пресконференция със своя омански колега в Техеран. „Чудим се дали западната страна може да възприеме реалистичен подход за справяне с оставащите точки за преговори.

Сделката от 2015 г. между Иран и световните сили ограничи ядрената програма на Техеран, за да затрудни разработването на материали за ядрено оръжие, ако той пожелае, в замяна на премахване на международните санкции срещу Техеран.

Амир Абдолахиан каза, че Иран е подчертал на главния дипломат на ЕС Жозеп Борел по време на годишната конференция за сигурност в Мюнхен през февруари, че Техеран никога няма да пресече червените си линии по време на преговорите.

Преговорите са към завършване, каза руският пратеник на 22 февруари, а източници, близки до преговорите, казаха, че в близко бъдеще се очаква размяна на пленници между Иран и Съединените щати.

От 2018 г., след като САЩ се оттеглиха от сделката, Техеран отиде далеч извън своите граници, възстановявайки запасите си от обогатен уран, рафинирайки го до по-висока деляща се чистота и инсталирайки най-съвременни центрофуги за ускоряване на производството..

Източник: Красная весна

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари