ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – Електропреносната мрежа за свръхвисоко напрежение е следващият рубеж

30.01.2022

Двата водещи оператора на комунални услуги в страната правят огромни инвестиции в зелена енергия

Китай заяви, че ще продължи да ускорява изграждането на вътрешната мрежа през тази година с акцент върху мрежите за пренос на електроенергия със свръхвисоко напрежение.

 

 

Това ще бъде опит за по-нататъшно осигуряване на стабилност на захранването и повишаване на зеленото потребление на енергия в страната.

State Grid Corp of China, най-голямата държавна компания в страната, планира да инвестира 501,2 милиарда юана (79 милиарда долара) в изграждането на вътрешна мрежа тази година, което е почти 9 процента на годишна база и е рекорд за всички времена.

Компанията обеща да инвестира 473 милиарда юана миналата година в мрежова инфраструктура, след като инвестира 460,5 милиарда юана през 2020 г. Като цяло тя планира да инвестира 2,23 трилиона юана в изграждането на мрежи през периода 2021-2025 г.

Тя планира да пусне 13 линии за свръхвисоко напрежение тази година, като част от петгодишния план на компанията за изграждане на с обща инвестиция от 380 милиарда юана, покриваща повече от 30 000 километра.

Китайската южна електропреносна мрежа – една от двете големи енергийни мрежи в страната, чийто бизнес обхваща провинциите Гуандун, Юнан, Гуейджоу и Хайнан и автономния район Гуанси Джуан, също заяви, че ще инвестира 670 милиарда юана в изграждането на мрежи през периода 2021-2025 г. за осигуряване стабилност на захранването и увеличаване консумацията на зелена на енергия.

Страната се ангажира да изгради нова електроенергийна система с по-висок дял от нови енергийни ресурси, така че да достигне пика на въглеродните емисии до 2030 г. и да постигне въглероден неутралност до 2060 г.

Подробности на: http://www.chinadaily.com.cn/a/202201/25/WS61ef4f1ca310cdd39bc8303b.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари