ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Хмелницката АЕЦ ще построи два енергоблока по технологията AP1000

17.01.2022

Олег Кориков, ръководител на Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна, беше на работно посещение в Хмелницката АЕЦ.
Ръководителят на регулаторния орган инспектира територията на обекта, запозна се с основните показатели и планове за развитие на атомната електроцентрала.

По време на работната среща Андрий Козюра, генерален директор на ХАЕЦ, говори за показателите за ефективност, изпълнението на мерките от цялостната (консолидирана) програма за подобряване нивото на безопасност на украинските АЕЦ и перспективите за изграждане на нови енергоблокове .

„Продължаваме да поддържаме строителните конструкции на 3-ти енергоблок и очакваме решение за по-нататъшната процедура. В рамките на споразуменията, подписани между американската компания Westinghouse и ДП НАЕК Енергоатом, ние си сътрудничим в работни групи за изпълнение на програми за изграждане на енергоблокове по технология AP1000“, отбеляза Козюра.

Изпълняващият длъжността председател на Държавната инспекция за ядрено регулиране Олег Кориков отбеляза стриктното спазване на изискванията за ядрена и радиационна безопасност и пожела на екипа от ядрени енергетици на ХАЕЦ безаварийна работа:

„Приоритетът на ядрената и радиационната безопасност е и ще бъде на първо място при изпълнението на функциите на Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна (ГИЯРУ).
Всички решения, които вземаме, трябва да отговарят на действащото законодателство на Украйна, а ползата от дейността по използване на ядрена енергия трябва да надвишава вредата, причинена от тази дейност, за което се говори както в международните споразумения, така и в нашето законодателство.

За справка

Хмелницката АЕЦ изпълни годишния си план за производство на електроенергия предсрочно, на 19 декември 2021 г.
Плановото коригирано задание за 2021 г. беше 12 милиарда 450 милиона kWh електроенергия, докато първоначалният план беше 10 милиарда 968 милиона kWh.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-223394

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари