ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иранското външно министерство заяви, че Западът трябва да се ангажира с премахването на санкциите

04.01.2022

Техеран изисква гаранции, че САЩ повече няма да нарушават постигнатите споразумения, каза министерството

Позициите на европейската тройка (Великобритания, Франция и Германия) на преговорите във Виена за възстановяване на Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) по иранската ядрена програма станаха по-реалистични.
Това мнение, както съобщи агенция IRNA, изрази в понеделник официалният представител на Министерството на външните работи на Ислямската република Саид Хатибзаде. Говорейки пред репортери в Техеран, иранският дипломат призова Запада да поеме твърди ангажименти за премахване на санкциите срещу страната му.

 

 

„Твърде рано е да се прецени дали Съединените щати и трите европейски сили са изготвили пътна карта за премахване на санкциите, но виждаме отклонение от предишните позиции“, каза Хатибзаде. Според него западните участници в консултациите са осъзнали, че „не могат да отправят към Техеран искания, които излизат извън рамките на СВПД, сключен през 2015 г.“.

„Дойде моментът всички страни да демонстрират желанието си да постигнат напредък в премахването на санкциите, разработвайки подходящи гаранции и механизъм за проверка“, каза служител на иранското външно министерство.

Както съобщи IRNA, Техеран изисква приоритетно да се разгледа въпросът за механизъм за проверка на отмяната на санкциите и гаранции, че САЩ повече няма да нарушават постигнатите споразумения.

Източник: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13350049

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари