ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – Държавният министър отговори на депутатски въпроси за бързите реактори и АЕЦ Куданкулам

22.12.2021

Индийският държавен министър Джитендра Сингх даде на 15 декември 2021 г. писмени отговори на въпросите на депутатите от долната камара на парламента на страната относно ядрената енергетика.

Изграждане на блок с бърз натриев реактор PFBR-500

„Демонстрационният бърз реактор с мощност 500 MWe (PFBR), който се строи от Bharatiya Nabhikiya Vidyut Nigam Limited (BHAVINI) в Калпаккам, е на етап комплексен пуск в експлоатация (integrated commissioning stage)“, каза министърът.

Той припомни, че решението за изграждане на PFBR-500 е взето през 2003 г. Първоначално трябваше да бъде завършен до септември 2010 г. Настоящата ревизия на работния график поставя задачата блокът да бъде въведен през октомври 2022 г.

Втори етап на АЕЦ „Куданкулам“

Физическият напредък на строителството на втория етап на АЕЦ „Куданкулам“ (блок № 3/4) е 54,96% към ноември 2021 г., каза министърът в отговор на съответен въпрос на депутатите.

Очаква се строителството на блокове № 3/4 на АЕЦ „Куданкулам“ да приключи съответно през март 2023 г. и ноември 2023 г.“, каза още министърът.

Подробности на: http://www.atominfo.ru/newsz04/a0460.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари