ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Испания ще се появи завод за преработване на акумулатори от електромобили

31.10.2021

Първият завод за рециклиране на батерии на Иберийския полуостров ще бъде построен в Кубилос дел Сил в испанската провинция Леон. Началото на дейността му се очаква през 2023 г., съобщава AutoPortal.

 

 

Една от слабите места на електрическите превозни средства по отношение на устойчивостта е рециклирането на батерии, тъй като те съдържат силно замърсяващи елементи и трябва да бъдат рециклирани, за да се сведе до минимум въздействието на технологията, която е идентифицирана като бъдещето на устойчивата мобилност.

Понастоящем в Испания няма специализиран завод за рециклиране на батерии за електромобили, но това ще се промени след няколко месеца, тъй като Endesa и Urbaser обявиха началото на проект за изграждане на такъв.
Предвижда се заводът да отвори врати през 2023 г., въпреки че процесът на съхранение на батерии ще започне рано и се очаква да преработва 8000 тона електрически батерии годишно в Испания и Португалия.

„Тези инициативи представляват около 160 нови работни места и инвестиции за над 260 милиона евро.
Батерията на електрическо превозно средство сега има живот от около 10 години, така че е необходимо да има план за бракуване в пика на голямото търсене, което автомобилният сектор очаква през следващите години в резултат на екологичните политики, насърчавани от правителствата и администрациите.

Източник: https://kosatka.media/category/elektroenergiya/news/v-evrope-poyavitsya-pervyy-zavod-dlya-pererabotki-akkumulyatorov-elektromobiley

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари