ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Специалисти от строящата се АЕЦ Аккую (Турция) проучиха опита на Калининската АЕЦ в областта на осигуряването на ядрена безопасност на атомните електроцентрали

23.10.2021

На площадката на Калининската АЕЦ служителите на AKKUYU NUCLEAR АД преминаха стаж, който продължи през целия септември 2021 г.

 

 

 

Програмата за обучение на чуждестранните специалисти включваше теоретични и практически занятия в областта на ядрената безопасност в атомна електроцентрала.
Служители на Калининската АЕЦ разказаха на турските енергетици за организацията на контрола на херметичността на облицовката на горивните елементи, инженерната поддръжка на системите за управление в реактора, изчисляването на неутронните характеристики на активната зона, среднопретеглената мощност на реакторната установка и топлинно-хидравличните характеристики на първи контур.

За справка

Неразделна част от задълженията на Държавната корпорация за атомна енергия Росатом за изграждане на атомни електроцентрали в чужбина е обучението на национални кадри, които ще трябва да експлоатират бъдещата атомна електроцентрала. АНО ДПО „Техническа академия на Росатом“ е идентифициран като индустриален технологичен интегратор в тази област.

Съгласно договора, до 2025 г. Техническата академия на Росатом трябва да обучи около 1400 специалисти от строящата се АЕЦ „Аккую“.
Първите стажанти започнаха обучение през 2019 г., в момента са обучени 202 специалисти.
Обучението на персонала се извършва по програми за обучение, които включват теоретични занятия на площадката на Техническата академия, практическо обучение и стаж в клоновете на концерн Росенергоатом АД в АЕЦ Ленинград, Нововоронеж, Балаковск и Калинин.

Подробности на: https://www.rosenergoatom.ru/zhurnalistam/news/39621/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари