ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – АЕЦ „Hinkley Point C” е изградена на 49% за 5 години – още толкова са необходими за завършването и

03.10.2021

Най-новата британска АЕЦ ще бъде пусната до края на 2026 година, съобщи френската компания EDF Energy, която изгражда централата.
Според ръководителя на проекта Найджъл Кан екипът му е съсредоточен за включване на АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ в сроковете, предвидени от графика, съобщи BBC.

 

 

На площадката вече са излети 850 000 кубически метра бетон, изкопани са и два тунела в Бристолския залив. Те са с дължина от 2 мили и всяка секунда ще осигуряват 120 000 литра вода за охлаждане на реакторите. 22 000 души в цялата страна работят по проекта, като на площадката строителите са около 6300, предава „Индипендънт“.

 

 

Към момента проектът се оценява на 23 милиарда лири, но ако строителството се забави, общата стойност може да нарасне. През 2016 г. британското правителство фиксира цена на електроенергията от АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ от 92,50 лири на мегаватчас, но заради инфлацията сега тя е 106 лири на мегаватчас.

Подробности на: https://www.bbc.com/news/uk-england-somerset-58724732

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари