ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


FESCO ще стане логистичен оператор на терминала «Восточный» на АЕЦ Аккую

06.09.2021

 В рамките на Източния икономически форум във Владивосток, Акую Нуклеар АД (структура на държавната корпорация Росатом, отговарящ за изграждането и последващата експлоатация на АЕЦ Акую) и FESCO подписаха споразумение за предоставяне на редица логистични услуги на товарния терминал «Восточный» и строителната площадка на АЕЦ „Аккую“ в Турция.

Според документа транспортната група на FESCO (FESCO) ще се превърне в единствен логистичен оператор, предоставящ набор от товаро -разтоварни и транспортни услуги на товарния терминал «Восточный» и строителната площадка на АЕЦ „Аккую“ в Република Турция. Групата ще действа като единен логистичен оператор, осигуряващ обработка на товари, доставени по море в рамките на проекта за изграждане на АЕЦ „Аккую“. Споразумението е сключено за срок от 3 години.

За справка

АЕЦ Аккую е атомна електроцентрала, която се строи на южното крайбрежие на Турция. АЕЦ се изгражда по руски проект, който включва изграждането и въвеждането в експлоатация на четири блока с реактори ВВЕР-1200.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-218168

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари