ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Ижорските заводи“ успешно проведоха хидроизпитанията на корпуса на реактора за втори енергоблок на АЕЦ „Аккую“ в Турция

05.09.2021

Ижорските заводи, част от Групата ОМЗ, успешно са извършили хидравличните изпитания на корпуса на реактора за енергоблок № 2 на АЕЦ „Аккую“ (Турция). Оборудването се произвежда по договор с АО „АЭМ-технологии“.

 

 

Резултатите от хидравличните изпитания бяха оценени от комисия, която включваше представители на Агенцията за ядрено регулиране на Република Турция, AEM-Technologies JSC, Atomstroyeskport JSC, VPO ZNPP JSC, FSUE VO Safety и специалисти от заводите в Ижора.

Изпитанията на Корпуса на реактора са извършени на специален стенд.

Корпусът бе напълнен с вода, която се нагрява до температура от 68 градуса по Целзий, след което налягането постепенно се повишава до максимална стойност от 26,4 МРа.
След като съда е държан за 10 минути при максимално налягане, инспекторите оценяват качеството на заварените съединения, здравината и плътността на основния метал.

Комисията потвърди, че корпусът, произведен от „Изгорски заводи“, отговаря на всички изисквания на проектната и технологичната документация.

Понастоящем специалистите на компанията се подготвят за контролното сглобяване на корпуса заедно вътрешно-корпусните устройства и капака на горния блок – заключителнията етап в процеса на производство на корпуса на реактора преди изпращането му до клиента.

Подробности на: http://atominfo.ru/newsz04/a0004.htm

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари