ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Нововоронежска АЕЦ – Международните експерти на WANO завършиха експлоатационната партньорска проверка на блоковете в експлоатация

31.08.2021

От 13 до 27 август 2021 г. група международни експерти от Световната асоциация на операторите на атомни електроцентрали (WANO), ръководена от Максим Дировати, ръководител на екип за партньорска проверка от Московския център на WANO, извърши експлоатационната партньорска проверка.

 

 

Работата на персонала се наблюдаваше от 12 експерти на WANO, проследяващи реализирането на производствените и технологичните процеси във всички действащи енергийни блокове на НВАЕЦ и общостанционните системи на централата.
За две седмици работа експертите прегледаха производствените дейности на АЕЦ Нововоронеж в 12 функционални и междуфункционални области: от ремонтна и инженерна поддръжка до радиационната защита и подготовката на персонала.

Основната цел на партньорския преглед е да се подобри безопасността и надеждността на атомните електроцентрали чрез сравняване на експлоатацията с най -добрите световни практики и критерии, изложени в документите на WANO.
Общият опит на експертите на WANO в областта на ядрената енергетика възлиза на 390 години и 335 партньорски проверки.

На заключителното съвещание експертите на WANO отбелязаха откритостта на служителите в НВАЕЦ, бързото и пълно предоставяне на необходимата информация, интереса към сътрудничество и конструктивното взаимодействие.

Въз основа на резултатите от партньорската проверка на НВАЕЦ ще бъде изготвен подробен доклад, който ще бъде представен на ръководството на Концерн „Росенергоатом” АД.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2021/08/30/116852

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари