ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Европа се проведе акция на “зелените” в подкрепа на ядрената енергетика

18.07.2021

 

Протестите също могат да бъдат и красиви.
В нощта на 5-6 юли зелени активисти от двете страни на Ламанша изнесоха светлинен спектакъл в подкрепа на ядрената енергетика.

Използвайки мощни проектори, активистите насочиха слайдове с лозунгите „Ядрената енергетика за климата!“, „Повече ядрена енергетика – по-малко изкопаеми горива!“ и т.н.

 

Мостът Бир Хакейм: „Извънредна ситуация с климата. Реагирайте спешно. Време е да се откажем от изкопаемите горива „

Именно АЕЦ ще помогнат на Европа да реши климатичните и енергийните проблеми, считат обществените организации Emergency Reactor и Les Voix du Nucléaire и настояват да се коригира Европейската таксономия.
Този документ излага списък на устойчивите дейности, които ще помогнат за постигане на въглероден неутралитет до 2050 година.

Според сегашната класификация ядрената енергетика се определя като „не причняваща вреда“. Но това не и дава право да инвестира с по-ниски данъчни ставки.

 

Съкровищницата на Нейно Величество: „Повече ядрена енергетика = по-малко изкопаеми горива“

Активистите казват, че тяхната акция бележи началото на общоевропейска кампания за прекратяване на широко разпространената дезинформация за ядрената енергия.
Обществените активисти настояват правителствата да строят повече атомни електроцентрали, да удължат живота на съществуващите, а антиядрените екологични организации – да се откажат от опозицията срещу ядрената енергетика.

 

Лондон. Перифразата на идиома «job snobs» придоби значението „Не бъдете сноби“

 

Сградата на Министерския съвет на Великобритания.
„АЕЦ“ Sizewell
C“ – за зелена индустриална революция“

 

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари