ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Foratom” призовава за яснота по отношение на политиките на Комисията за емисионни политики „Fit For 55”

17.07.2021

Търговската асоциация на атомната индустрия в Европа („Форатом“) обяви, че приветства пакета от политики, свързани с намаляването на парниковите емисии, публикуван от Европейската комисия, но призова за разяснения как ще бъде финансиран зеленият преход и дали ще има достатъчно нисковъглеродна енергия, за да се отговори на нуждите на Европейския съюз.

 

 

„Форатом“ поставя въпросите как ЕК може да гарантира, че индустриите са в състояние да декарбонизират производствените си процеси, като същевременно останат конкурентоспособни и как потенциални социални въздействия, като загуба на работни места и енергийна бедност, могат да бъдат смекчени.

Според индустриалната група „летвата е поставена високо“, тъй като зеленият пакет включва политики за намаляване на нетните емисии парникови газове с поне 55% до 2030 година.

Генералният директор на организацията Ив Десбазей посочи, че ядрената енергия играе ключова роля във всеки преход като нисковъглероден източник на енергия и помага на Европа да постигне целите си за декарбонизация.
По думите му удължаването на живота на съществуващите мощности би бил най-добрият и достъпен начин за постигане на климатичните цели до 2030 г.

Подробности на: https://www.nucnet.org/news/foratom-calls-for-clarity-on-commission-s-fit-for-55-emissions-policies-7-3-2021

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари