ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Audi няма да пуска от 2026 година нови модели автомобили с двигатели с вътрешно горене

21.06.2021

От 2026 г. Audi вече не планира да предлага на пазара нови модели с двигатели с вътрешно горене (ДВГ), включително хибридни модели.

 

Компанията ще се фокусира върху производството на електрически превозни средства. Това съобщава германският Süddeutsche Zeitung.
Според списание SPIEGEL, информацията е потвърдена в „корпоративните кръгове“.

Така добре познатите модели като A3 и A4 вече няма да имат преки наследници, а ще бъдат напълно преработени и преименувани.
Последният автомобил с ДВГ, който ще дебютира, ще бъде Model Q през 2026 г., градски джип, който ще се продава до началото на 30-те години. След това Audi ще продава само електрически превозни средства по целия свят.

„Само акумулаторните модели ще бъдат в продажба не по-късно от началото на 2030-те години, дори в Китай, където Audi планира да продължи да използва двигатели с вътрешно горене за няколко години по-дълго, отколкото в Европа“, се казва в бележката.
Audi планира да инвестира половин милиард евро, за да компенсира загубата на работни места, свързана с производството на двигатели с вътрешно горене.

Ходът на Audi е драматичен, но логичен. Плановете за декарбонизация на Европа, която планира да стане неутрална по отношение на климата до 2050 г., не оставят място за бензинови и дизелови автомобили.

Европейската асоциация на автомобилната индустрия, ACEA, заяви, че предстоящите регламенти на ЕС за емисии Евро 7, които трябва да бъдат въведени през 2025 г., могат ефективно да забранят превозните средства с вътрешно горене до края на десетилетието.

През 2019 г. концернът Daimler AG (производител на Mercedes-Benz) обяви, че вече не планира да разработва нови двигатели с вътрешно горене.

Преди седмица BloombergNEF (BNEF) публикува актуализирана дългосрочна перспектива за електрическите превозни средства, според която разширяването на електрическите превозни средства ще продължи по-бързо от предвиденото по-рано.

Източник: https://elektrovesti.net/76099_audi-ne-budet-vypuskat-novye-modeli-avtomobiley-s-dvs-s-2026-goda

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари