ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Заседанието на Комисията по иранското ядрено споразумение ще бъде възобновено във Виена днес – 20 юни

20.06.2021

Продължават очните преговори между Иран и международната „петорка“ с цел възстановяване на иранското ядрено споразумение в първоначалната му форма.

 

 

Съвместната комисия на Иран и международната „петорка“ (Русия, Великобритания, Германия, Китай и Франция) по възстановяването на Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) по иранската ядрена програма ще проведе среща на 20 юни във Виена.
Това се казва в изявление, публикувано в събота от външнополитическата служба на Европейския съюз.

„Съвместната комисия СВПД ще възобнови работата си в неделя, 20 юни във Виена,“ се казва в изявлението.

Във Виена от април се провеждат очни преговори между Иран и международната „петорка“ с цел възстановяване на иранското ядрено споразумение в първоначалната му форма: вдигане на американските санкции срещу Иран, изпълнение на иранските ядрени задължения и връщане Съединените щати към сделката.
Представители на държавите-членки на СВПД провеждат и отделни консултации с американската делегация без иранско участие.
Първоначално се очакваше всички делегации да приключат работата в края на май, а след това – в началото на юни.

По рано постоянният представител на Русия във Виена Михаил Улянов заяви, че едва ли преговарящите ще могат да финализират проекта за окончателно споразумение преди президентските избори в Иран на 18 юни, но споразумението е в рамките на възможностите.

Източник: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11697719

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари