ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Масова ваксинация срещу COVID-19 е организирана на строителната площадка на турската атомна електроцентрала Akkuyu

18.06.2021

На строителната площадка на АЕЦ Akkuyu започна масова ваксинация на всички служители на проекта срещу коронавирусната инфекция COVID-19. Ваксинациите се дават на всички, екип от лекари дежури в медицинския кабинет през работния ден.

Ваксинацията се извършва в сертифициран медицински кабинет на територията на обекта на изграждащата се атомна електроцентрала, оборудван с всички необходими материали и оборудване, включително специални фризери за съхранение на ваксината.

Логистиката

По-рано на площадката беше организирана първата вълна от ваксинации.
За да я осъществи, Akkuyu Nuclear JSC закупи 1200 дози от двукомпонентната ваксина Sputnik-V, с които бяха ваксинирани 600 руски граждани.

На този етап тече втората вълна от ваксинационната кампания. Допълнителна партида от 1620 дози руска ваксина е доставена на площадката на изграждащата се АЕЦ „Аккую“, което прави възможно ваксинирането на всички заинтересовани руски служители и техните семейства.
Екип от квалифицирани лекари с опит в използването на руската ваксина пристигна от Русия на площадката на АЕЦ Аккую за втората вълна от ваксинацийте.

Ваксинацията на турски граждани започва през май 2021 г. и се извършва по план в най-близките до площадката на АЕЦ лечебни заведения в съответствие с критериите за приоритет, установени от Министерството на здравеопазването на Република Турция.
Компанията Akkuyu Nuclear JSC предварително формира списъците на служителите, които искат да бъдат ваксинирани на първо място. Те бяха прехвърлени в Министерството на здравеопазването, което изпрати уведомления за датата и часа на ваксинацията до кандидати за ваксинация чрез единна държавна електронна система.
На турските граждани се предлага избор от две ваксини – китайската CoronaVac и германската Pfizer / BioNTech.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-214649

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари