ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларуска АЕЦ – Завършиха хидравличните изпитания на втори енергоблок

12.06.2021

Хидравличните изпитания на първи и втори контур са завършени във втори енергиен блок на строящата се Беларуска атомна електроцентрала, съобщава телеграм-канала на Министерството на енергетиката на Беларус

 

 

„В съответствие с програмата на етапа за предпусковите намадъчни дейности на втори енергиен блок на БелАЕЦ успешно са завършени хидравличните изпитания и циркулационно промиване на тръбопроводите и оборудването на първия и втория кръг на реакторната установка“.

„Този технологичен процес се осъществи при напълно зареден реактор с имитатори на горивни касети“, се казва в съобщението.

Хидравличните тестове потвърдиха якостта на първи и втори контур на енергоблока, включително качеството на производството и монтажа на оборудването и тръбопроводите.

Следващият етап от пуско-наладъчните работи ще бъде горещата обкатка на реакторната установка, чиято задача е да потвърди работоспособността на основното и спомагателното оборудване на реактора при работни параметри.

Източник: https://ria.ru/20210609/gidroispytaniya-1736249720.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари