ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Tesla ще бъде първата, която ще получи никелови батерии на LG Chem през юли

08.06.2021

Южнокорейският разработчик на батерии LG Chem стартира масово произво0дство на акумулатори на базата на: никел, кобалт, манган и алумини (NCMA) батерии. Това е първото търговско издание на катодни материали с NCMA с повече от 90% никел.
Американската компания Tesla, основният партньор на LG Chem, ще получи първата партида такива батерии за своите електрически автомобили през юли тази година.

 

 

NCMA акумулаторите имат редица предимства пред по-често срещаните литиево-йонни батерии. Катодът в NCMA е 90% никел, а съдържанието на кобалт е намалено до 5%.
И ако в стандартните батерии кобалтът е отговорен за безопасността, то NCMA осигурява стабилна работа благодарение на алуминия. Възприемайки този подход на проектиране, LG успя да намали разходите за производство на батерии и да подобри производителността на батериите.
В края на миналата година LG Chem обеща, че благодарение на новите батерии минималният пробег на електрическите превозни средства с едно зареждане ще надхвърли 500 км.

Поразделението LG Energy Solution ще отговаря за разпространението на батериите NCMA.
Първоначално производителят планираше да достави NCMA на LG Chem за електрически джипове Hummer и по-модерните NCMA на L & F за Tesla.

Катодните материали на LG Chem обаче показаха по-добри резултати, така че планът беше променен в полза на компанията на Илон Мъск.
LG Energy Solution ще доставя нови батерии в Gigafactory в Шанхай, където Tesla произвежда кросоувъри Model Y. А General Motors ще получи своята партида батерии този септември.

За Tesla това е временно решение

Очевидно батериите LG Chem NCMA ще бъдат временно решение за Tesla през следващите две до три години.

Понастоящем компанията на Илон Мъск си сътрудничи със Contemporary Amperex Technology (CATL) за разработването на по-модерните 4680 батерии, които бяха обявени като част от презентацията за миналата година Battery Day. Според плана на Tesla, когато 4680-те са готови, автомобилният производител ще може значително да спести от тяхното производство, докато самите батерии ще осигурят увеличение на скоростта на зареждане и енергийна ефективност с около 14%.

Източник: https://elektrovesti.net/75921_tesla-pervoy-uzhe-v-iyule-poluchit-nikelevye-akkumulyatory-lg-chem

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари