ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия ще се стреми към международно признаване на ядрената енергия като нисковъглеродна

29.05.2021

„Русия възнамерява да търси признание за ядрената енергия като нисковъглеродна на международно ниво“, заяви ръководителят на Министерството на икономическото развитие Максим Решетников в интервю за телевизионния канал Русия-24.

 

 

 

„Международните пазари започнаха да диференцират продуктите в зависимост от техния въглероден отпечатък. Затова наскоро представихме на правителството набор от документи, които разработихме заедно с бизнеса, които описват нюансите и определят изискванията в съответствие с най-добрите международни практики.
Ще отстояваме нашата позиция на международно ниво и ще търсим признаването на ядрената енергия като нисковъглеродна“, каза той.

По думите му някои държави са се отказали от ядрената енергетика, но Русия изхожда от факта, че в рамките на прилагането на Парижкото споразумение за климата, е необходимо да се постигне съгласие на международно ниво за принципите на определяне на технологичния неутралитет.
„Ако нашата технология наистина не води до емисии на CO2, то тогава във всички случаи не бива да я пренебрегваме“, коментира министърът.

Източник: https://tass.ru/ekonomika/11476773

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари