ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ирландия ще инсталира обществени (комунални) системи за съхранение на енергия с обща мощност 100 MW

24.01.2021

Първите два проекта се изпълняват от държавната комунална компания ESB съвместно с компанията за съхранение на енергия Fluence и доставчиците на услуги EPC Powercomm Group и Kirby Group.

 

 

Първо ще бъде разработването на 60 MW система за съхранение на енергия в Дъблин и допълнително 38 MW система за съхранение в генериращата станция Agada в град Корк, който се намира в югозападната част на страната, на 253 км от столицата.

Целта е да се осигури капацитет за съхранение при силен вятър и стабилност при слаб вятър.
Ирландската държавна комунална компания работи с компанията за съхранение на енергия Fluence и доставчиците на услуги EPC Powercomm Group и Kirby Group за изпълнението на тези два проекта.

„Проектите ще помогнат на Ирландия да постигне амбициозните си цели в областта на чистата енергия и ще осигурят по-гъвкава, надеждна и устойчива енергийна система“, каза Пол МакКускър, вицепрезидент на Fluence.

И двата проекта за съхранение на енергия трябва да бъдат въведени в експлоатация през януари 2022 година.

Ирландия, която има значителен обем от вятърни генерации, се превърна в гореща точка за развитието на мрежово съхранение в Европа.
ВЕИ представляват 40% от енергията в страната, която се надява да увеличи тази цифра до 75% през следващите години – скок, който изисква значително количество акумулаторни батерии.

Подробности на: https://elektrovesti.net/74223_v-irlandii-ustanovyat-kommunalnye-sistemy-khraneniya-energii-obshchey-moshchnostyu-100-mvt

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари