ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгария – АЕЦ „Пакш-2” – одобрен е планът за включване на бъдещата централа към енергийната система на страната

03.12.2020

Унгарската агенция по енергетика и регулиране на енергийната инфраструктура (МЕКН) одобри план за свързване на бъдещата АЕЦ „Пакш“ 2 към енергийната мрежа на страната, съобщи корпоративното издание „Страна Росатом“.

 

MEKH се занимава с безопасността на електрозахранването по време на лицензирането на централата, а унгарската Агенция за атомна енергия (HAEA) отговаря за въпросите, свързани с ядрената безопасност и издава лицензия за изграждане на енергоблокове.

„Пакш 2“ кандидатства за лицензия на 30 юни тази година, а HAEA трябва да вземе окончателно решение по заявлението до края на септември 2021 г.

HAEA вече е издала редица разрешителни за строително-монтажната база на АЕЦ „Пакш“ 2, включително завод за бетон, цех за изработване на стоманени конструкции, офис сгради, столова и кухня.

Работата на строителната площадка на АЕЦ „Пакш“ 2 може да започне в началото на 2021 г., когато „Росатом” очаква да получи лицензия за подготовката ѝ.

Източник: http://atominfo.ru/newsz02/a0670.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари