ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Валентин Николов представи пред директора на ФОРАТОМ проекта за нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“

28.07.2012

На 26 юли 2012 година изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов представи пред директора на Европейския ядрен форум (ФОРАТОМ) Жан-Пол Понселет проекта за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй“.

Г-н Понселет бе на посещение в атомната централа, придружаван от  координатора за външни отношения на ФОРАТОМ Теллервю Тайпале и изпълнителния секретар на БУЛАТОМ Станислав Георгиев.

В рамките на своята визита гостите разговаряха с изпълнителния директор на централата Валентин Николов и с члена на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй” Владимир Уручев – депутат в Европейския парламент.

Както правителството, така и екипът на АЕЦ „Козлодуй“ работят активно за успешната реализация на проекта за изграждане на нова мощност на площадката на централата, подчерта Валентин Николов. По неговите думи, изградената инфраструктура и добре подготвените кадри дават предимство за изграждането на нова ядрена мощност в Козлодуй в сравнение с други места в страната.

Г-н Николов запозна гостите и с подготовката на атомната централа за предстоящата в края на годината мисия ОСАРТ, както и с проекта за продължаване на експлоатационния срок на пети и шести енергийни блокове.

В рамките на визитата си представителите на ФОРАТОМ разгледаха командната и машинната зали на 1000-мегаватовия шести блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари