ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом договаря доставките на центрове за обработка на данни във Виетнам, Египет и Индия

29.06.2020

От технологията на мобилни, компактни и контейнерни центрове за обработване на данни (ЦОД), която беше разработена от специалисти на Росатом, се заинтересуваха от Виетнам, Египет и Индия. Това съобщи за Innoprom-online главният инженер Сергей Акулов, заместник-ръководител на клона РФЯЦ-ВНИИТФ (предприятие на Държавната корпорация Росатом).

 

„Имаме няколко клиенти, ние работим с тях – това е Индия, това е Виетнам. И съвсем наскоро се заинтересува Египет. Той изрази интерес от получаване на ЦОД в две версии. Първата е контейнерни центрове за обработка на данни, втората – мобилни ЦОД“, каза той.

По-рано директорът за дигитализация на групата Екатерина Солнцева, в рамкит на Innoprom-online, съобщи, че Росатом води преговори за доставката на мобилни центрове за данни в Индия.

Акулов отбеляза, че Росатом започва да предлага технологии за мобилни, контейнерни и компактни центрове за данни преди 2-3 години, тъй като значително сенамаляват разходите за изграждането на такъв център за данни.

„Когато създаваме център за данни, доста голям компонент на разходите е ефектът от разходите за капиталово строителство, проектиране с преминаването на експертиза – това са капиталови разходи за създаване на стени, основи, покриви и така нататък, следователно, осъзнавайки всичко това, започнахме да предлагаме лесно изградени конструкции. В рамките на 2-3 месеца на потенциалната база на клиента, можем да разгърнем създаването на центъра за данни “, каза той.

В момента Росатом работи за получаване на чуждестранен патент, който ще позволи изграждането на мобилни и контейнерни центрове за данни в чужбина, добави Акулов. Очаква се през тази година да бъде получен такъв патент.

Източник:ТАСС

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари