ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Избухване на COVID-19 стана в Хмелницката АЕЦ: съпругата на свещеник е донесла коронавируса

29.04.2020

В град Нетшишин, Хмелницка област, са регистрирани девет случая на коронавирусна инфекция, чийто „преносител“ е съпругата на свещеник от Украинската православна църква към Московската патриаршия (УПЦ МП), която работи като чистачка в Хмелницката АЕЦ.

 

За това в интервю за сайта „Є“ разказва кметът Александър Супрунюк.

Той каза още, че във връзка с масово избухване на COVID-19 се е обърнал към правоохранителните органи.

Кметът се жалва

„Вече подписах декларация за извършване на престъпление пред СБУ и полицията. През целия период на предпразничните и празничните дни системно най-голям проблем беше със свещениците от Московската патриаршия, които игнорираха нашите мероприятия, саботираха ги, държаха се грубо, заплашваха. Доста странно и неадекватно, струва ми се, че е това поведение“, каза той.

Свещениците не признават подписаните договорености

Той за пореден път подчерта, че действията на свещениците са неадекватни, защото всички те са подписали документ, в който се посочва, че те се ангажират да предотвратят масови тълпи в храмовете. Те обаче умишлено игнорираха задълженията си, убеден е служителят и това е основание за криминално престъпление.

Хмелницката АЕЦ и коронавирусът

Кметът добави, че инфекцията вече е засегнала работата на Хмелницката атомна електроцентрала, разположена в града.

„Въпреки че персоналът е изолиран,“ударът дойде от неочаквана посока”. Сега всички работници се преглеждат, а в случай на разпространение на инфекцията, а това е много реално – АЕЦ е готова за това, служителите ще бъдат преведени в казармен режим на работа.
Тоест, никой няма да може да влиза или излиза от там.
Целият персонал ще бъде на място денонощно“, обобщи Супрунюк.

Източник: https://www.obozrevatel.com/society/na-hmelnitskoj-aes-proizoshla-vspyishka-covid-19-koronavirus-prinesla-zhena-svyaschennika.htm

Б.Р. – Има основателно съмнение, че жената е донесла вируса от Великденските тържества в „Почаевската лавра” край Москва на които е присъствала.
Дали е тестван свещеникът не се съобщава. Него господ го пази!!!

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари