ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китайският startup Rokid доставя очила за откриване на COVID-19 в САЩ

24.04.2020

Оптиката за термично изображение се използва в паркове и училища в Китай за откриване на симптоми на COVID-19. Скоро подобни очила ще се появят в органите на реда в САЩ. Те позволяват да се измери дистанционно температурата на 200 души за 2 минути.

Стартиращата Rokid, доби известност заедно с други IT компании, разработили технологии за борба с взрива на коронавируса.
Сега, когато епидемията стана глобална, Rokid навлиза на международния пазар и води преговори с редица американски компании за продажба на очила T1, съобщава TechCrunch.

Според Гуан Лианг, ръководител на Rokid, термичните очила T1 са оборудвани с инфрачервени сензори. За две минути те могат да измерят дистанционно температурата на 200 души, ако са до три метра от оператора.
Устройството е оборудвано с процесор Qualcomm, 12-мегапикселова камера и функции за допълнена реалност за гласово управление, така че да може да се записват фото и видео изображения.
Очилата T1 вече се използват в редица училища и национални паркове в Китай.

 

 

Китайският стартъп планира да започне B2B продажби на носими устройства в американски болници, правоохранителни агенции и частни компании.
В допълнение към функцията за измерване на температурата, T1 технологията позволява да се добави технология за разпознаване на лица и обработване на данни.
В същото време Rokid не събира директно данни за частни потребители, признавайки важността на конфиденциалността за американските клиенти. Всички показатели се съхраняват локално.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари