ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Белоярската АЕЦ разкри подробности за изолирането на ключови служители заради Covid-19

03.04.2020

В ядрения отрасъл по време на пандемията е взето решение напълно да се изолира оперативният персонал на всички атомни електроцентрали, работещ в блокови пунктове за управление (БПУ, БЩУ). Първа направи това Белоярската АЕЦ.

Оперативният персонал на централата, работещ на БПУ, е настанен в профилакториума, собственост на АЕЦ.
За да сведат до минимум контактите с външния свят, готвачите, лекарите и работещите в отоплителната централа живеят в профилакториума заедно със служители на атомната електроцентрала.

 

 

 

Всяка от петте дежурни смени живее в отделен корпус. Смените идват в трапезарията в точно определеното им време. След всяко хранене столовата се дезинфекцира.

Продуктите се докарват в профилакториума безконтактно -доставчиците оставят кутиите, след това персоналът на трапезарията ги прибира, дезинфекцира и едва след това ги използва. Обедът за смяната се приготвя в профилакториума, кутиите за обяда се транспортират до централата в отделен автобус.

Автобусът, който вози служителите до централата, се дезинфекцира преди отпътуване. Шофьорът не живее в профилакториума, но пристигайки на смяна, се подлага на задължителна термометрия и слага лични предпазни средства (ЛПС). Кабината е напълно изолирана от салона; водачът не контактува с персонала на централата. Преди да влезе в автобуса, смяната също си поставя ЛПС.

Смените се подлагат на ежедневен медицински преглед преди отпътуване и след завръщането в профилакториума.
Освен това на входа на централата на всички отново измерват температурата.
За да се изключат контактите с персонала, който идва на работа от Заречен, градът на централата, на входа за смяната има отделна рамка. Автобусите, в които персоналът пристига от града, също се дезинфекцират преди заминаването.

 

В помещението на БЩУ персоналът почасово избърсва панелите с течни антисептици. Освен това се извършва влажно почистване на пода с продукти на основата на хлор.
Останалият персонал на централата работи с маски.

За да могат служителите на централата, живеещи в Заречен да спазват режима на самоизолация, в града е разположен щаб от доброволци, които по искане на гражданите им носи всичко необходимо.
Информация за това къде да подадат заявка, както и друга оперативна информация се предоставя на гражданите по няколко канала: чрез медиите и социалните мрежи, чрез мобилни високоговорители, а също и чрез SMS по телефона. Записаното обръщение на директора на централата е предоставено на мобилните оператори, които го изпращат на своите абонати под формата на автоматично съобщение.

Източник: http://strana-rosatom.ru/2020/04/01/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари