ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


COVID-19 – Оперативният персонал на Белоярската АЕЦ е изолиран в профилакториума поради заболяване в семейството на един от служителите

29.03.2020

Инцидентът няма да повлияе на работата на електроцентралата, обещава директорът на АЕЦ Иван Сидоров.

 

 

„В момента всички, които са контактували с този служител, са изолирани, на всичките са взети проби и се очакват резултатите скоро“, отбелязват от Белоярската АЕЦ. – В централата са въведени мерките, предвидени в един от вариантите на плана за реагиране.

Част от персонала на Белоярската АЕЦ е изолиран от контакти с други хора след случая с коронавирус в семейството на един от служителите.
Оперативният персонал на атомната електроцентрала, е изолиран в профилакториума на централата, където лекарите ги наблюдават денонощно.

От профилакториума служителите ще се превозват с автобуси до и от атомната централа. В транспорта постоянно се извършва дезинфекция.

Ние осигуряваме необходимите мерки за защита на здравето на собствения ни персонал, всички служители на АЕЦ остават по домовете си за една седмица, с изключение на оперативния персонал.
Ще се постараем максимално да изолираме оперативния персонал от външни контакти“, каза Иван Сидоров, директор на атомната електроцентрала.

Това е първият потвърден случай на коронавирусна инфекция в Заречный.
Кметът на града Андрей Захарцев призова гражданите да спазват режима на самоизолация.
Аптеките, хранителните магазини, болниците и други важни за живота на града организации работят както обикновено.

Източник: https://www.e1.ru/news/spool/news_id-69057133.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари