ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Въпреки карантината продължава извозването на ОЯГ от АЕЦ «Сан-Онофре»

30.03.2020

Американската енергийна компания «Southern California Edison», която е собственик на изведената от експлоатация АЕЦ „Сан Онофре” в Калифорния, обяви „временно прекратяване на някои демонтажни работи“ на площадката.
В съобщението, обаче се подчертава, че транспортирането на специалните контейнери с отработено ядрено гориво няма да бъде спряно.

 

Компанията не уточни какви видове работа ще бъдат замразени, отбелязвайки, че в момента ръководството решава какви дейности ще продължат след въвеждането на мерките, предложени от местната администрация за борба с разпространението на коронавируса.
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюс подписа директивата за безопасност у дома «safe at home», призовавайки хората да останат вкъщи по време на карантината.

„Тези правила са предназначени да гарантират безопасността на нашите служители, като същевременно ни позволяват да продължим да изпълняваме определени важни дейности“, казва Дъг Бодър, директор на ядреното подразделение на «Southern California Edison».
„Ситуацията непрекъснато се променя в държавата, в щата и на местно ниво, а ние от своя страна реагираме гъвкаво в отговор на промените“, каза той.

За справка

Производството на електроенергия в АЕЦ „Сан Онофре“ беше прекратено през 2012 година.
Електроцентралата окончателно бе изведена от експлоатация през 2013 г., но едва през февруари 2020 г. работниците започнаха разрушаването на основните конструкции на обекта.
Планът за демонтаж до ниво „зелена поляна” е разчетен за 8 години.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/03/27/102455

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари