ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Карантината в Украйна – Безпрецедентни мерки на АЕЦ

28.03.2020

В атомните електроцентрали са въведени безпрецедентни мерки за сигурност: в градовете на енергетиците е ограничено влизането на външни жители и са поставени КПП по пътищата.

 

Влизането на граждани без адресна регистрация в Энергодар, Вараш, Южноукраинск и Нетешин е ограничено.
Самите служители на централите се преселват в хотели, така че да имат по-малък контакт със съседи и роднини, се казва в емисията на TSN.

Мерките за сигурност са наистина безпрецедентни. В Енергодар целият оперативен персонал на атомната централа беше изолиран.
Хората бяха снабдени със защитни маски и ръкавици, а също така се изисква да преминават ежедневно медицински преглед. Освен това много от тях трябваше временно да променят местожителството си.

„Оперативният персонал и критичният персонал за експлоатацията на централата бяха разделени. Те бяха разпределени в отделни режими на работа и живот. Едните бяха настанени в профилакториума, а другите в хотела“, каза Петър Котин, генерален директор на Запорожската АЕЦ

Става въпрос предимно за специалистите, които са пряко отговорни за безпроблемната работа на енергоблоковете.
Това е абсолютно логично, защото в АЕЦ работят висококвалифицирани специалисти и ако една епидемия се разпространи сред тях, тогава ще бъде невъзможно да се намери адекватен заместител за тях просто чрез обява във вестниците.

Мерките за сигурност са засилени и в другите региони. Например, Ровно. По време на карантината в атомната електроцентрала е изолиран прохода до работните места, а работниците се извозват на работа по отделен маршрут. На всички се стараят да осигурят маски възможно най-скоро.

В Енергодар обещават да направят това до понеделник, а оттук нататък отсъствието на маска може да се разглежда като нарушение на трудовата дисциплина.Също така, на всички служители бяха забранени всякакви командировки.

Всички съвещания бяха прехвърлени в онлайн режим. Да се надяваме, че тези мерки ще се изплатят. Поне засега няма информация за случаи на заразени хора в градовете-спътници на АЕЦ.

Подробности на: https://tsn.ua/ru/ukrayina/karantin-v-ukraine-na-aes-vveli-besprecedentnye-mery-bezopasnosti-1515399.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари