ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Горивната компания на Росатом «ТВЭЛ» ще достави гориво за изследователския реактор в Чехия

18.03.2020

АО «ТВЭЛ» сключи договор за доставка в Чехия на ядрено гориво за изследователския реактор LVR-15, който се експлоатира в изследователския център Rzhezh (Centrum výzkumu Řež s.r.o., CVŘ).

 

 

 

Договорът включва доставка на гориво през 2020 г., а също така има опция за доставки в следващите години по поръчка на чешката страна, съобщиха от пресслужбата на «ТВЭЛ».

LVR-15 е леководен реактор с мощност 10 MW, в активната му зона исторически се използва тръбното гориво IRT-4M, произведено от Новосибирския завод за химически концентрати (PJSC NZHK, част от горивната компания на Росатом «ТВЭЛ»). Реакторът е важна част от научната и техническата инфраструктура на Научноизследователския център Ржеж – един от водещите европейски институти в областта на ядрената физика и материалознанието.

Още много подробности на: http://www.energy-experts.ru/news27059.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари