ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Amazon разширява използването на вятърната и слънчевата енергия по целия свят

18.03.2020

Amazon ще използва допълнително 840 хиляди MWh електроенергя от вятъра и слънцето ежегодно.
Компанията има досега 86 проекта в областта на ВЕИ.

 

Най-големият онлайн търговец на дребно в света, Amazon, обяви старта на четири нови проекта за въвеждане в експлоатация на допълнителни мощности от вятърни и слънчеви електроцентрали във Вирджиния, Испания, Швеция и Австралия. Това съобщи Daily Energy Insider.

„Новите проекти са част от „пътната карта” на Amazon за постигане използването на 80% възобновяема енергия до 2024 г. и пълен преход към алтернативна енергия през 2030 г.
В допълнение към екологичните ползи, свързани с увеличеното потребление на енергия в облачните изчисления на базата на сървърите на Amazon Web Services (AWS), инвестирането във възобновяема енергия е критична стъпка към намаляване на въглеродния отпечатък в световен мащаб „, каза директорът на Amazon за устойчиво развитие Кара Хърст.

Към днешна дата корпоративният гигант вече притежава 86 проекта за възобновяема енергия с над 2300 MW инсталирани мощности, произвеждащи 6,3 милиона MWh електроенергия годишно.

Като част от новата инициатива портфейла на проекта ще бъде попълнен със слънчеви централи в щата Вирджиния, Испания и Австралия с мощност по 50-65 MW, както и с вятърна електроцентрала с мощност 122 MW в Швеция.

Очаква се четирите нови електроцентрали, като цяло, да увеличат генериращите мощности от ВЕИ на Amazon с 300 MW.

Подробности на: https://dailyenergyinsider.com/news/24675-amazon-broadens-wind-solar-dedication-throughout-the-world/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари