ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Литва призовават ЕС да въведе санкции против „Росатом”

15.03.2020

В един от представителните органи на Литва бе регистрирана резолюция на депутатите от партията „Съюз на Отечеството – Християндемократи на Литва“, изискваща санкции срещу руската атомна енергийна корпорация „Росатом“ и редица други организации, които участват в изграждането на атомната електроцентрала в Беларус.
За документа разказва Sputnik Lithuania.

По-рано същият орган призна белоруската АЕЦ като опасна, представляваща заплаха за държавната сигурност.
В тази връзка, според документа, представителите на партията призоваха Европейския съюз да предприеме мерки за ограничаване на достъпа до електрическа енергия от Беларус и да гарантира приемането на санкции срещу компаниите, отговорни за изграждането на атомната електроцентрала.
Освен това депутатите поискаха да се вземе правно обвързващо решение за проблемите и опасностите, които според тях това строителство носи.

Последното им искане към Литовския сейм беше – държавата да се оттегли от Виенската конвенция поради нейните „пречки в борбата срещу БелАЕЦ.

Източник: https://www.oreanda.ru/v_mire/v-litve-prizvali-evrosoyuz-vvesti-sanktsii-protiv-rosatoma/article1308150/

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари