ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Следващият Международен младежки ядрен конгрес (IYNC) ще се проведе в Русия през 2022 година – прессъобщение

13.03.2020

Както вече ви информирах в Сидни, Австралия, се проведжда Международен младежки ядрен конгрес (http://atominfo.bg/?p=78481 ).
На 12март приключи Международният младежки ядрен конгрес (IYNC) 2020.

 

По време на конгреса, който започна на 9 март, представители на „Росатом“ направиха над 30 презентации.
Две работилници, ръководени съответно от Елена Пашина от «Росатом Оверсиз» и Сергей Малоземов от „Akkuyu Nukleer“, бяха отличени от организаторите сред най-добрите събития по време на конгреса.

IYNC 2020 завърши с гласуване, определящо страната – домакин на следващия конгрес след две години. Заявления бяха подадени от Русия, Кения, Украйна и Франция.

Руското предложение беше подготвено и представено от участниците в младежкото движение на «Росатом» Мария Зотова, Валерия Хоришко и Генадий Карпински. Заявлението беше подготвено с помощта на „Русатом – международна мрежа“ и Корпоративната академия на Росатом.
След продължителна дискусия и гласуване от 50 членове на Постоянния съвет на Международния младежки ядрен конгрес, който обхваща 35 страни, бе обявено, че Русия ще бъде домакин на следващия конгрес през 2022 година.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари