ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


UK и Канада подписаха Меморандум за разбирателство за производство на чиста ядрена енергия

10.03.2020

Канадската ядрена асоциация (CNA) и британската Асоциация на ядрената индустрия (NIA) подписаха в Лондон Меморандум за разбирателство (Memorandum of Understanding – MOU) за развитие на ядрените технологии в усилията им за производство на чиста енергия.

 

 

 

„Това споразумение ще помогне за ускорението на иновациите в ядрената енергетика сред нашите компании-членове.
Трябва да използваме всички нисковъглеродни технологии, за да постигнем целите за нулеви въглеродни емисии“, обяви президентът на Канадската ядрена асоциация Джон Горман.

Меморандумът за разбирателство се съсредоточава върху необходимостта от по-широк диалог и проучване на ролята на ядрената енергия в решаването на екологичните проблеми.
Двете страни се застъпиха за изрично включване на ядрената енергия в политиките за опазване на околната среда. „Международното сътрудничество е от решаващо значение за светлото бъдеще на атомната индустрия“, обяви главният изпълнителен директор на британската Асоциация на ядрената индустрия Том Грейтрекс.

Подробности на: https://www.power-technology.com/news/uk-canada-mou-clean-nuclear-energy/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари