ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЕС ще отпусне на Германия 300 милиона евро за електрически автобуси

11.02.2020

Европейската комисия увеличи размера на държавната подкрепа за Германия с 300 милиона евро за закупуване на електрически автобуси.Решението в съответствие с правилата на ЕС относно държавните помощи беше одобрено от ЕК на 30 януари.

 

 

 

Субсидиите за обществен транспорт в Германия ще бъдат валидни до края на 2021 г. и са предназначени да покрият допълнителни разходи за закупуването на електрически или хибридни автобуси вместо конвенционални дизелови автобуси и изграждането на необходимата таксуваща инфраструктура.

Като цяло ЕС вече одобри субсидията за електрически обществен транспорт в Германия за втори път. Отпуснати са общо 650 милиона евро.

Европейската комисия смята, че инвестициите стимулират автобусните оператори да инвестират повече в електрическия транспорт и инфраструктурата.

Фирмите за обществен транспорт също трябва да гарантират, че превозните средства са заредени с възобновяема енергия.

Очаква се ново увеличение на финансирането да доведе до допълнително намаляване на емисиите на CO2, в съответствие с целите на ЕС в областта на климата и околната среда и целите на Европейското екологично споразумение. Освен това ще помогне за подобряване на качеството на въздуха, по-специално чрез допълнително намаляване на азотните оксиди (NOx) до около 170 тона годишно.

Източник: https://elektrovesti.net/69543_es-vydelit-germanii-300-mln-evro-na-elektrobusy

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари