ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През ноември Иран може да премине към ново намаляване на задълженията си по сделката – постоянен представител на РФ във Виена

28.09.2019

В началото на ноември Техеран вероятно ще предприеме четвъртата стъпка за намаляване на задълженията си по съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) за иранската ядрена програма.

 

Това съобщи в петък на пресконференция постоянният представител на Руската федерация към международните организации във Виена Михаил Улянов.

„Що се отнася до стъпките (за намаляване на задълженията), които Иран предприе, ние ги възприемаме без ентусиазъм, но с разбиране.“

„В рамките на една година след като САЩ се оттеглиха от сделката, Иран търпеливо и на 100 процента изпълняваше всичко, което се потвърждаваше от докладите на МААЕ.
Когато САЩ започнаха тотално петролно ембарго в началото на май, Иран веднага каза, че е твърде много и че това не може да се търпи повече”, – отбеляза дипломатът.

„В отговор – официално и прозрачно бе обявено – Иран ще намалява задълженията си по СВПД на всеки два месеца“.

Улянов отбеляза, че Техеран „изпълнява обещанието си“.

„В началото на септември беше направена така-наречената Трета стъпка, свързана с инсталирането на центрофуги, осъществяването на научни изследвания.
Много е вероятно в началото на ноември да се направи четвърта стъпка“, подчерта руският постоянен представител.

„И така нататък, докато Иран не получи това, което очаква, а именно възстановяване на баланса в рамките на ядрена сделка между ядрените и икономическите задължения. Сега този баланс е напълно подкопан в резултат на обструктивните дейности на задокеанските партньори“.

Много подробности на: https://tass.ru/politika/6936619

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари