ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – ТВЭЛ уверено влиза в конкурса „Износител на годината в сферата на високите технологии”

13.09.2019

Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, стана първа в окръжния етап на конкурса „Износител на годината“ в сферата на високите технологии. Надпреварата е организирана от Руския експортен център.

 

 

 

Според резултатите от 2018 г. в експортното портфолио на ядрена продукция на ТВЕЛ има 23 позиции, включващи различни компоненти за гориво и ядрени реактори.

„За 2018 г. десетгодишният експортен портфейл на поръчките на ТВЕЛ по основната ядрена продукция е нараснал с 23%, достигайки 13,3 милиарда долара. Разширяваме географията на доставките не само за сметка на горивните договори по нови ядрени енергоблокове, които Русия строи в чужбина, но и благодарение на излизането на нови пазари за гориво и компоненти за реактори с чуждестранен дизайн“, отбеляза старши вицепрезидентът по търговия и международен бизнес на ТВЕЛ Олег Григориев.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/09/11/97300

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари