ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Канадски и корейски организации за управление на РАО ще си сътрудничат

28.08.2019

Южнокорейската агенция за управление на радиоактивни отпадъци (KORAD) подписа споразумения с Канадската ядрена лаборатория (CNL) и Канадската организация за управление на радиоактивни отпадъци (NWMO) за сътрудничество при извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения и управление на радиоактивни отпадъци.

 

 

Документът, който бе парафиран в Отава, предвижда и обмен на знания и технологии, транспортиране и временно съхранение на радиоактивни отпадъци (РАО) и отработено ядрено гориво (ОЯГ), както и създаване на система за окончателно погребване на РАО и ОЯГ.

Сътрудничеството между Канада и Южна Корея в областта на ядрената енергетика продължава над 40 години, след като от 1977 г. в една от първите южнокорейски АЕЦ – „Волсон“, започна строителството на реактора на тежка вода по канадски проект CANDU. Първи енергоблок влезе в експлоатация през 1982 г., а след това в същата централа бяха построени още три реактора от същия тип.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Canadian-Korean-waste-organisations-agree-coopera

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари