ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Потреблението на енергия в Китай през януари – юли се увеличи с 4,6% – до 4,1 трилиона kWh

17.08.2019

Потреблението на електроенергия в Китай – един от ключовите показатели за икономическата активност – през януари – юли нарасна с 4,6% на годишна база до 4,1 трилиона kWh.
Това обяви в петък на пресконференция официалният представител на Държавния комитет за развитие и реформи в Китай Мен Вей ( Meng Wei).

 

 

Според нея в селското стопанство ръстът на потреблението на енергия възлиза на 5,2%, a в промишлеността показателят се увеличава с 2,8%.

Традиционно тo нараства с най-бързи темпове в сектора на услугите – с 9.1%. Потреблението на електроенергия сред населението нарасна с 8,8%.

Съответно производството на електроенергия за седем месеца нарасна с 3%, което е с 0,3 процентни пункта по-ниско в сравнение с януари до юни.

Особено висока динамика (ръст от 22,2%) демонстрираха китайските атомни електроцентрали, следвани от слънчевите инсталации (12,1%), на трето от водноелектрическите централи (10,7%), следвани от вятърни генератори (5,1%). Ръстът на топлинната енергия беше 0,1%.

През юли потреблението на енергия в Китай в годишно изражение нарасна с 2,7%.

Източник: http://www.xinhuanet.com/english/2019-08/16/c_138313630.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари