ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Завърши бетонирането на фундаментната плоча за Машинна зала на Втори енергоблок на АЕЦ „Рупур“ в Бангладеш

08.08.2019

На площадката на АЕЦ „Рупур“ в Бангладеш приключи бетонирането на фундаментната плоча за Машинна зала на Втори енергоблок. В конструкцията са положени 3782 тона арматура и 23 550 кубически метра бетон.

 

 

 

Това е важен етап от строителството, след който започва изграждането на стените на Машинната зала на Втори енергоблок, стана ясно от думите на вицепрезидента и директор на проекта Сергей Ласточкин. Сега специалистите на площадката започват подготвителните дейности за работа през следващия период.

АЕЦ „Рупур“, която е с два реактора ВВЕР-1200 с обща мощност от 2400 мегавата, се изгражда по руски проект на 160 километра от столицата на Бангладеш – Дака. Договорът за това бе подписан в края на 2015 година, а основен изпълнител на строителството е „Атомстройекспорт“.

За първата АЕЦ в Бангладеш е избран руският проект с реактори ВВЕР-1200, който е успешно реализиран в Първи енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2. Това е еволюционен проект от поколение „три плюс“, който съответства напълно на международните изисквания за безопасност.

Дейностите по изграждане на АЕЦ „Рупур“ вървят по график.

Много подробности на: https://ase-ec.ru/for-journalists/news/2019/aug/na-ploshchadke-aes-ruppur-zaversheny-raboty-po-betonirovaniyu-fundamentnoy-plity-mashinnogo-zala-blo/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари