ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Нововоронежска АЕЦ-2 – Вторият иновационен енергоблок преминава към усвояване на мощност 90% от номиналната

01.08.2019

Втори енергоблок с реактор ВВЕР-1200 на Нововоронежката АЕЦ 2 излезе на 90% мощност. По този начин в енергоблока, който е от поколение „три плюс“, започна следващият етап от усвояване на мощност по време на опитно-промишлената експлоатация (ОПЕ).

 

 

 

Това е завършващата фаза преди предаване в експлоатация, като усвояването на номинална мощност включва тестове на нива мощност от 40, 50, 75, 90 и 100%.

„Зад гърба ни е успешното приключване на комплекс от проверки на енергоблока на ниво на мощност на реактора от 75% от номиналната. Преминахме към следващия етап, като ни предстоят изпитания на 90 и 100% мощност.
След това предстои 15-дневно комплексно изпробване на енергоблока на номинални параметри“, отбеляза заместник главният инженер на Нововоронежката АЕЦ Владимир Казанский.

Подробности на: https://www.rosenergoatom.ru/zhurnalistam/news/32252/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари