ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – Пускът на АЕЦ „Фламанвил” с EPR-1600 се отлага с още 3 години

31.07.2019

Френската EDF потвърди, че дългогодишният проект на компанията за реактор EPR в АЕЦ „Фламанвил“ ще се забави с поне още три години заради дефекти в заваряването.

От компанията уточниха, че преглеждат три различни сценария за подобряване на заварките, но на този етап пускането в експлоатация на енергоблока не може да се очаква преди края на 2022 година.

Последните планове на компанията предвиждаха зареждането с ядрено гориво да е факт до края 2019 г., а прогнозите за въвеждането в експлоатация бяха за 2020 г.
Разходите по изграждането на съоръжението също бяха актуализирани – от 10,5 млрд. евро те нарастнаха на 10,9 млрд. евро. Първоначалният график предвиждаше АЕЦ „Фламанвил“ да струва 3,3 милиарда евро и да започне да работи през 2012 г.
Тя се определя като европейско изпитание за технологията на EDF за реактор с вода под налягане от ново поколение EPR.

Подробности на: https://www.ft.com/content/f522a3b6-af75-11e9-8030-530adfa879c2

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари