ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Президентът на Армения: Не можем да игнорираме ядрената енергетика, защото се страхуваме

07.04.2019

Арменският президент Армен Саркисян, който е на работно посещение в Йордания, взе участие в дискусията на тема „Новата енергия за Близкия изток“ на Световния икономически форум.

 

В хода на дискусията президентът засегна енергийните източници в съвременния свят, като в този контекст отбеляза важността на опазването на околната среда и използването на възобновяема енергия.

В същото време президентът отбеляза значението на използването на ядрената енергия.
„Ядрената енергия е важна. Миналото беше тъмно, докато изгаряхме въглища, изкопаеми горива. Днес, с помощта на възобновяема енергия, се опитваме да добавим зелен цвят, така че бъдещето да е зелено и възхитително. Въпросът не е дали ядрената енергия ще бъде част от него. По мое лично мнение, трябва да бъде, тъй като това ще оправдае процеса. Никой не направи математическо изчисление на увреждането на планетата, околната среда и климата с помощта на въглища като гориво. Увреждането на климата оказва огромно влияние върху планетата ”, заяви президентът Саркисян и добави, че ядрената енергетика има бъдеще.

Армен Саркисян подчерта необходимостта от използване на нови технологии. „Не можем да игнорираме ядрената енергия, защото се страхуваме. Съгласен съм с идеята, че нямаме много време. Необходими са паралелни процеси – за борба с въглищата, за по-правилно използване на петрол и газ, за използване на възобновяема енергия, атомна енергия, за използване на новите технологии колкото е възможно повече ”, каза президентът.

Подробности на: https://news.am/rus/news/505690.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари