ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларуска АЕЦ – Подадено е напрежение за собствени нужди на енергоблок № 1 по проектната схема

01.03.2019

Въведени са предвидените в проекта двата резервни трансформатора за собствени нужди (РТСН-1,2) и от тях е подадено напрежение на секциите 10 kV за нормална експлоатация.

 

По време на експлоатационния период, резервните трансформатори за собствени нужди -  РТСН-1.2 са предназначени да осигурят електрозахранване на основните съоръжения на енергоблок № 1 през периода на планираните ремонти.

На етапа на изграждане, РТСН-1,2 са включени в електрозахранването на енергийния блок при извършване на пусково-наладъчните работи (ПНР) на всички етапи на въвеждане в експлоатация на системите и оборудването на енергоблока.

Какво следва от това?

„Захранването на енергоблока от РТСН по проектната схема позволява да се започне развъртането на електрическите двигатели на главните циркулационни помпи, чиято работа се проверява преди хидравличните изпитания на реакторната инсталация”, заяви вицепрезидентът на АО ИК „АСЭ“- директор на проекта за изграждане на беларуската АЕЦ Виталий Полянин.
„Тогава, в съответствие с графика на съоръжаването, ще започне развъртването на електрическите двигатели и промиването на тръбопроводите на кондензато–захранващия тракт на машинна зала.“

За справка

Беларуската АЕЦ с два реактора ВВЕР-1200 с обща мощност 2400 MW се изгражда по руски проект от генерация 3+, който напълно отговаря на международните стандарти и насоките за безопасност на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).

Подробности на: https://ase-ec.ru/for-journalists/news/2019/feb/podano-napryazhenie-na-sobstvennye-nuzhdy-energobloka-1-belorusskoy-aes-po-proektnoy-skheme/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари