ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия ще построи гигантски завод за тягови акумулаторни батерии – Gigafactory

27.01.2019

След първата фабрика на Tesla, способна да произвежда батерии в гигаватни обеми, подобни проекти започнаха масово да се анонсират по цял свят.
Следвайки Китай и Европа, решиха да яхнат тенденцията и в Индия.

Компанията Magnis Energy Technologies обяви партньорство с Министерството на тежката промишленост на Индия и държавната компания Bharat Heavy Electricals.
Заедно те ще създадат най-големия завод за производство на литиево-йонни батерии в Индия. Неговата мощност ще се измерва с капацитет от гигаватчасове на произведените акумулатори.

Electrek пише, че точната цифра е близка до 30 GWh. Това е съпоставимо с проектната мощност на Gigafactory 1, пусната от Tesla и Panasonic в Невада през 2016 година.

Целта на индийския проект също е близка: да осигури с акумулатори развиващия се пазар на електромобили и да се подтикне неговото развитие. Magnis разглежда Индия като потенциален лидер на пазара за литиево-йонни акумулатори.

По света

Изграждането на собствена фабрика за тягови акумулаторни батерии с годишен производствен капацитет от 10 GWh започна през лятото на миналата година китайският автомобилен производител BYD и Changan Automobile.
Аналогично производство от 8 GWh на Northvolt Labs трябва да работи в Швеция.
Маск намекна за появата на завод на границата на Германия и Франция. Въпреки разнообразните проекти, анализаторите на Bloomberg прогнозират, че индустрията на батериите е изправена пред неизбежна криза на растежа.

Източник: http://www.nanonewsnet.ru/news/2019/indiya-postroit-svoyu-akkumulyatornuyu-gigafactory?utm_campaign=subscribe_techno&utm_medium=email&utm_source=subscribe

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари